Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Universității „George Emil Palade”

Muzeul Universității „George Emil Palade” vă invită la Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția 2022, vineri, 30 septembrie 2022, între orele 17:00 și 20:00, la sediul din Cetatea Medievală, Bulevardul Cetății, Clădirea Manutanței, etaj 1.

Pentru că universitățile nu sunt doar instituții didactice, ci și de cercetare, Muzeul Universității „George Emil Palade” vă invită să descoperiți câteva dintre primele rezultate ale cercetărilor cadrelor didactice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Programul include prezentarea diplomelor de doctor și ale disertațiilor din secolul al XIX-lea, precum și câteva dintre primele teze de doctorat susținute sau brevete de invenție.

Membrii Asociației Milites Marisensis vor aduce știința mai aproape de publicul larg. Asociația, al cărei scop este reconstituirea istorică, dar şi promovarea continuă şi echilibrată a patrimoniului cultural – istoric antic din arealul mureşean, coordonată de lect. dr. Fábián István, cadru didactic al Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, va încheia manifestarea cu parada soldaților romani.

Din 2005, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni a devenit o tradiție de a celebra și sublinia impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi. Evenimentul își propune să arate publicului larg, pasionat de știință, ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: