Arhiva Digitală

Muzeul Universității „George Emil Palade” și-a asumat misiunea de a păstra și promova patrimoniul material și imaterial al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș cu atât mai mult cu cât această instituție a rezultat în urma fuziunii din anul 2018 care a reunit într-o formulă unică cele două universități principale din Târgu Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea „Petru Maior”. Ne dorim așadar să păstrăm dar și să promovăm trecutul individual al celor două instituții alături de istoria recentă a UMFST.
Arhiva digitală, alături de Fondul documentar al UMFST, gestionat de Muzeul Universității împreună cu Biblioteca Universității, cuprinde și pune la dispoziția publicului și a cercetătorilor interesați documente relevante din istoria Universității în principalele sale componente: viața și activitatea academică, studențească, culturală și sportivă. Vor fi incluse astfel volume și texte despre istoria universității; cărțile de onoare și mesajele aniversare precum și o galerie a personalităților. O componentă deosebită de importantă o reprezintă fototeca digitală cu fotografii reprezentative pentru evoluția UMFST și a instituțiilor anterioare.
Demersul este unul continuu, arhiva se va actualiza periodic și invită totodată la o colaborare din partea comunității academice . Adresăm astfel un apel tuturor celor care dețin documente cu relevanță pentru trecutul instituției de a ni le semnala, împrumuta sau dona pentru a îmbogăți arhiva și fondul documentar al UMFST.