Media

Despre Muzeul Universității „George Emil Palade” 
Despre Muzeu (18′:18″) – în noul sezon al emisiunii „Călător de meserie”, un material realizat de TVR Tîrgu-Mureș. 
RESTART – Muzeul Universității „George Emil Palade”
Muzeul Universităţii „George Emil Palade” a inaugurat vineri, 1 martie 2024, noul spaţiu expoziţional, situat la parterul Clădirii Manutanței, Cetatea Medievală. Grație sprijinului generos acordat de membrii comunității academice și ai comunității mureșene, muzeul beneficiază de o colecție îmbunătățită și își așteaptă vizitatorii cu porțile deschise. Urmăriți un reportaj marca UMFST Live.
DE UNIVERSITATE – Lansare de carte 
Muzeul Universității „George Emil Palade” a găzduit, pe 27 aprilie 2023, evenimentul aniversar care a marcat cinci ani de la fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (UMF) cu Universitatea „Petru Maior” (UPM).
În același context a avut loc lansarea cărții „Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș. Galeria Honoris Causa”. Acesta este al treilea volum din Colecția Sinteze Documentare, publicată sub coordonarea prof. univ. em. dr. ing. Vasile Boloș, rector al Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș în perioada 1990 – 2004. Urmăriți un reportaj marca UMFST Live.
Digitizarea colecțiilor / Expoziția de carte veche a Bibliotecii UMFST G.E. Palade Tg. Mureș
„De-a lungul timpului, bibliotecile au fost supuse la numeroase transformări generate de revoluțiile care au animat societatea românească, însă, activitatea bibliotecilor a fost influențată în mod deosebit de evoluția și revoluția cărții.”
Ana Maria Helgiu, șef serviciu Biblioteca UMFST G.E. Palade Tg. Mureș
Inaugurarea Muzeului Universității
„Este un eveniment special, nu neapărat prin dimensiunea lui, ci prin simbolistica pe care o are. Deși muzeul prezintă istoria a două universități care au fost separate până de curând, dar si momentul unificării, mesajul generos pe care îl dă muzeul este acela de europenizare în condițiile păstrării identității și multiculturalismului specific spațiului geografic în care trăim.”
prof. dr. Leonard Azamfirei, Rector UMFST G.E. Palade Tg. Mureș