Spații partenere

Muzeul Universității „George Emil Palade” este doar unul dintre spațiile cu valențe istorice și identitare ale UMFST. În cadrul Universității, fiecare Facultate păstrează cu respect moștenirea generațiilor anterioare.
Dintre spațiile partenere ale Muzeului, remarcăm: Grădina Botanică și Sala Muzeu de Istorie a Medicinii și a Farmaciei a Bibliotecii Universitare. Ele pot fi vizitate printr-o programare prealabilă.
Grădina Botanică
Grădina botanică prezintă un specific aparte, deoarece aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental. Ea este împărțită în trei sectoare importante care au fost înființate în două etape: în prima etapă (1908) a fost amenajat Parcul dendrologic și sera, iar în cea de a doua etapă (1948), a fost înființată Grădina Botanică și Grădina de Plante medicinale.
Sala Muzeu de Istoria Medicinii și a Farmaciei
Sala  Muzeu de Istoria Medicinii și Farmaciei, cuprinde un remarcabil fond de colecții speciale, format din documente vechi și rare (manuscrise, cărți, ziare și reviste, lucrări științifice, materiale iconografice) dar și instrumente și obiecte medicale și farmaceutice, mărturii ale evoluției medicinei și farmaciei: cutii de medicamente, vase farmaceutice, seringi vechi din sticlă, ștampile și parafe, embleme, diplome, medalii etc.