Voluntariat în folosul Universității

Muzeul Universității „George Emil Palade” este mai mult decât un spațiu expozițional atât prin activitățile organizate, cât și prin colaborările cu instituţii de cultură similare.

Muzeul vizează responsabilizarea tinerelor generații față de patrimoniul material și imaterial al Universității noastre și nu numai. De asemenea, Muzeul are puternice valențe educative fiind și un laborator școală unde studenții de la programele de studiu Istorie, Comunicare și Relații Publice și Filologie din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” dobândesc competențe reale în domenii precum public history, muzeologie, comunicare sau relații publice.

Prin sistemul voluntariatului dar și sub forma practicii de specialitate, studenții sunt implicați în toate activitățile specifice unei instituții muzeale. Printre rezultatele concrete ale muncii lor se numără contribuția în realizarea cataloagelor expoziționale permanente și temporare, conceperea și realizarea machetelor grafice, construcția paginii web, promovarea evenimentelor, etalarea și supravegherea exponatelor sau asigurarea serviciilor de ghidaj muzeal în limbile română, maghiară și engleză.

Despre experiența de voluntar al Muzeului puteți să aflați mai multe de la Sugo Monica, studentă în anul II la Istorie, accesând: https://digitalhumanitiesumfst.wordpress.com/2021/06/25/studenti-la-istorie-voluntari-la-muzeul-universitatii.