Evenimentul de lansare a cărții „Vagonul rătăcitor”

Muzeul Universității „George Emil Palade” a găzduit vineri, 25 martie 2022, evenimentul de lansare a cărții „Vagonul rătăcitor”, semnată sub pseudonimul literar Gabriel ben Meron, aparținând reputatului medic ATI israelian, originar din România, profesor emerit, publicist și eseist în limbile engleză, română și ebraică, prof. univ. dr. Gabriel M. Gurman.

„Vagonul rătăcitor” reprezintă al doilea roman în ebraică publicat de Gabriel ben Meron, iar traducerea în limba română aparține autorului. Emigrat din România în Israel în 1972, unde devine profesor de anestezie și terapie intensivă la prestigioasa Universitate Ben-Gurion din Beer-Sheva, președinte al Societății de Anestezie din Israel și membru în cele mai importante organizații profesionale internaționale, prof. Gurman este o personalitate remarcabilă.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența autorului și a comunității academice iar cuvântul de deschidere a fost rostit de lect. univ. dr. Corina Lirca, cadru didactic la Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, în calitate de editor și corector al lucrării.

Prof. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș s-a adresat invitaților din perspectiva relației strânse dintre prof. emerit dr. Gabriel Gurman și Universitatea.

Cartea poate fi achiziționată de la Librăria Universității on-site sau prin comandă online la adresa https://librarie.umfst.ro/vagonul-ratacitor.

E pluribus unum!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: