Inaugurarea noului spațiu expozițional extins

Vineri, 1 martie 2024, ora 13:00 – Cetatea Medievală, Clădirea Manutanței, parter

Muzeul Universității „George Emil Palade” are deosebita onoare de a vă invita să participați vineri, 1 martie 2024, ora 13:00, la primul tur ghidat din acest an, eveniment care își propune să inaugureze noul spațiu expozițional din Cetatea Medievală, Clădirea Manutanței, parter.

Crearea unui muzeu este o prelungire a vieții.

Cu acest prilej vor fi prezentate publicului larg cele mai recente exponate oferite prin amabilitatea membrilor comunității locale și academice, Diploma de Excelență și distincția „Fibula de la Suseni” acordate Universității noastre și piese reprezentative din sfera colecției existente „Școala de altădată”. În acest context, va avea loc vernisajul secțiunilor dedicate medicinei militare și sportului universitar. Vă propunem totodată o incursiune vizuală printre fotografiile selecționate, care redau istoria fostelor universități UMF și UPM.

Ne continuăm misiunea de a fi aproape de comunitate, în calitate de partener al instituțiilor de cultură și de a aduce universitatea mai aproape de mureșeni. Ne dorim, de asemenea, să le oferim studenților noștri o pagina din istoria propriei lor deveniri”, a transmis conf. dr. Georgeta Fodor, coordonatorul Muzeului.

Evenimentul va fi acompaniat la vioară de Ricardo Honcea, membru al Orchestrei UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

Intrarea este gratuită publicului larg.

Programul de vizitare al Muzeului „George Emil Palade” poate fi consultat aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: