Sărbătorește alături de Muzeul Universității „George Emil Palade” Ziua Europeană a Patrimoniului Academic

Muzeul Universității marchează în acestă săptămână, European Academic Heritage Day, celebrată vineri, 18 noiembrie 2022, contribuind astfel, la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța patrimoniului universitar.

Cu prilejul Zilei Europene a Patrimoniului Academic, Rețeaua Europeană a Patrimoniului Universitar Universeum propune în fiecare an o tematică ce are menirea de a demonstra bogăția și diversitatea colecțiilor noastre. Anul acesta, suntem invitați să reflectăm asupra temei culorilor printr-o interpretare inspirațională, fie ea literală, metaforică sau simbolică.

Universeum este o rețea europeană înființată în anul 2000, preocupată de patrimoniul academic în sensul său cel mai larg, atât material, cât și imaterial. Scopul acesteia este de a conserva, studia, accesa și promova colecțiile universitare, muzeele, arhivele, bibliotecile sau grădinile botanice. Universeum se adresează profesioniștilor din domeniul patrimoniului și muzeelor, cercetătorilor, comunității academice și tuturor celor implicați în protejarea și conservarea patrimoniul universitar.

În acest context, am ales fotografia steagurilor Facultăților expuse în Muzeu, simboluri ale Universității.

Alătură-te acestei campanii! Surprinde și tu UMFST în culori!

Te așteptăm cu o postare pe Instagram să surprinzi în culori Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș!

Alege o fotografie sau un video (cu o durată de până la un minut), creează o descriere scurtă (nu mai mult de 60 de cuvinte) și distribuie postarea, utilizând hashtag-ul #AcademicHeritageDay2022 și etichetele paginilor @Universeum_Network și @umfst_museum. Campania se desfășoară între 14 și 18 noiembrie.

Vrei să afli mai multe despre culorile UMFST? Vineri, 18 noiembrie, între orele 14:00 și 16:00, te așteptăm la Muzeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: