6 ani de la fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (UMF) cu Universitatea „Petru Maior” (UPM)

Data de 18 aprilie marchează fuziunea celor două universități, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (UMF) și Universitatea „Petru Maior” (UPM), care au format, în urmă cu 6 ani, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Muzeul Universității „George Emil Palade” păstrează și promovează istoria celor două universități. În acest context, vă prezentăm două dintre exponatele noastre, mărturii ale trecutului recent, care onorează implicarea și rolul activ al Universității în viața comunității.

Diploma și medalia Ordinul „Meritul Sanitar” în Grad de Cavaler, 2020

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice și pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Fibula de la Suseni, 2023

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, „Fibula de la Suseni”, cea mai importantă distincție a județului Mureș, prin ordin al prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, în semn de înaltă prețuire pentru activitatea prestigioasă, aportul la promovarea județului Mureș, precum și pentru modul inovativ de abordare a proiectelor de succes.

E pluribus unum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: